Artiest

Hugo Borst

Datum

Donderdag 1 november 2018

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

Tijd

20.15 - 22.00 uur

Categorie
Artiesten

Als columnist en televisiepersoonlijkheid is Hugo Borst (1962) al jaren een vertrouwde stem bij o.a. Algemeen Dagblad, Studio Sport en Hard Gras. In zijn boeken, TV- en radioprogramma’s ging het altijd over zijn grootste passie: voetbal! Tot zijn moeder Alzheimer kreeg.

Borst werd meegetrokken in een reis vol frustratie, ontroering en schrijnend gemis. Maar ook verontwaardiging: over bezuinigingen, administratieve puinhopen en gebrek aan personeel. Zijn columns hierover werden in 2015 gebundeld in Ma. Borst werd vurig pleitbezorger van de ouderenzorg: hij schreef een open brief aan de staatssecretaris, gevolgd door een zorgmanifest (dat hij schreef met Carin Gaemers), en schuift regelmatig aan bij talkshows. Voor zijn bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers kreeg hij in 2016 de Machiavelliprijs.

Inmiddels is er van Ma een theatervoorstelling gemaakt, en heeft het een vervolg gekregen: Ach, Moedertje (2017). Dit jaar maakt Borst, samen met Adelheid Roosen, een vierdelige documentaire over een Rotterdams verzorgingshuis: In de Leeuwenhoek (vanaf 19 april op NPO2).

Komt u ook?

Reserveren
Komt u ook? Reserveren is verplicht. Bestel HIER uw online gratis kaarten.